Jako nadzienie możemy wykorzystać gorzką czekoladę, suszone owoce - np. suszoną żurawinę lub orzechy.. Albo po prostu wrzucić wszystkiego po trochu i mieć radochę podczas trafiania na różne dodatki.
Muffinki są słodkie, pożywne i delikatne. Od wczoraj należą do listy moich ulubionych zdrowych wypieków. Zachęcam do zrobienia!
Owsiane bananowe muffiny śniadnaiowe
100g płatków owsianych błyskawicznych
2 dojrzałe banany
2 jajka
ok. 270g (niecały mały kubek) jogurtu bałkańskiego lub greckiego light (ale NIE O%!)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 garstki suszonej żurawiny
Pełna łyżka miodu
Pełna łyżka miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki wymieszać i piec w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut.
Z podanych składników wychodzi 12 muffin.
Jeszcze zdjęcie dzisiejszego śniadania.
Muffinki + twarożek z żurawiną, płatkami migdałów i syropem klonowym.
Żyć nie umierać.
P.S.
Zdjęcia z dzisiejszego wpisu poddałam małej obróbce.
Ale ujdą. Prawda? ;D
Pycha.
OdpowiedzUsuńwszelkie owsiane wypieki uwielbiam - muffiny świetne! i w smaku na pewno równie dobre co i apetyczne w wyglądzie :)
OdpowiedzUsuńOwsiane to moje ulubione! A z bananem to już w ogóle;) Ja lubię jeszcze je nadziewać masłem orzechowym, to po upieczeniu się taka płynna lawa w środku robi <3
OdpowiedzUsuńZapisuję i do wypróbowania! Koniecznie!
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :D
OdpowiedzUsuńgenialne , przepis zapisalam i mysle ze skorzystam <3
OdpowiedzUsuńświetny przepis, muffinki aż kuszą żeby je zjeść:)
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie! <3
OdpowiedzUsuńMuffiny są przepyszne, a przede wszystkim zdrowe i również świetne dla tych dbających o linie ;) Jednak ja zawsze mam problem ponieważ moje muffiny przywierają do papilotek.
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, dzięki za przepis, spróbuję zrobić jak tylko wrócę do domu! :)
OdpowiedzUsuń