.. Dobre za równo na słodko, jak i na słono- czyli jak to bywa z klasycznym serkiem wiejskim.
Wy też lubicie gdy zapieczecie sobie (jakikoliek) ser i tak fajnie się ciąąąągnie? ;-)
Składniki:
opakowanie serka wiejskiego
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
jajko
łyżeczka cukru
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć placuszki na dobrze rozgrzanej, lekko wysmarowanej olejem patelni teflonowej. (Trwa to troszkę dłużej niż przy tradycyjnych placuszkach- trzeba odrobinę poczekać aby nie 'połamały się' przy przewracaniu na drugą stronę.
Smacznego ;)
Doczekałam się przepisu. :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam serek wiejski, ale w placuszkach jeszcze go nie jadłam. Za to racja, bosko się ciągnie... I smaczne kotleciki z nim wychodzą. ;) A, pytanko: w przepisie chodzi o opakowanie 200g, czy 150? Bo są takie i takie, a jest zasadnicza różnica. ^^'
Chodzi o 200g, ale myślę, że nawet z tym drugim opakowaniem też by wyszło. ;)
OdpowiedzUsuńo właśnie takie placuszki chodzą za mną cały czas :) i lubię taki zapieczony ser :)
OdpowiedzUsuńProste, 4-składnikowe placuszki, a ile radości..:)
OdpowiedzUsuńzapieczony ser to jedna z lepszych rzeczy na tym świecie :)
OdpowiedzUsuńtakie proste! muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńi uwielbiam ciągnący się ser :D
z serkiem wiejskim. Ciekawe ale ja nie przepadam za nim :P
OdpowiedzUsuńno popatrz, a ostatnio szukałam przepisu na jakieś placuszki z serka wiejskiego :) na pewno pyszne, serek wiejski jest super w plackach itp. ^^
OdpowiedzUsuńdziś zrobiłam. smaczne i bezproblemowe w przygotowaniu. polecam wszystkim :)
OdpowiedzUsuńMmmuszę spróbować! :) Mam tylko pytanko - może być zwykła mąka i serek wiejski 3% (150g)? :>
OdpowiedzUsuńzwykła mąka jak najbardziej, a co do serka, myślę, że można spróbować ;)
Usuń