sobota, marca 30, 2013

Faszerowane jajka.

4 comments
W zeszłym roku gościły na naszym wielkanocnym stole.
Sfotografowane czekały na Święta 2013 (całe szczęście o nich nie zapomniałam). 
Coś dla ludzi lubiących zrywać z tradycyjnymi potrawami wielkanocnymi. 
Polecam :)




Faszerowane jajka 

3 pieczarki
1ł. śmietany
4 jajka
cebulka/ szczypiorek
koper świeży, posiekany
2 łyżeczki musztardy

jaja wydziobać, podsmażyć pieczarki, szczypior/ cebulę. Wymieszać z pokrojonym w kostkę jajem, 
dodać koper, śmietanę i musztardę. 
włożyć do skorupek, obtoczyć górę w bułce tartej i smażyć.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam faszerowane jajka :) Twoje wyglądają bardzo apetycznie. Na jutro już ich nie dam rady przygotować, ale mam nadzieję, że nie zapomnę i na jakąś kolację zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowite :) Sama nigdy nie robiłam faszerowanych jaj, najwyżej jadłam takowe. Może kiedyś to się zmieni... Warto byłoby.

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm pycha ! chętnie wypróbuję takie jajuszka , smacznie wyglądają , idealne na wielkanocny stół ;)

    Wesołych Świąt ;*

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja już bym chyba zapomniała o tych zeszłorocznych jajach ;p

    OdpowiedzUsuń