W zeszłym roku gościły na naszym wielkanocnym stole.
Sfotografowane czekały na Święta 2013 (całe szczęście o nich nie zapomniałam).
Coś dla ludzi lubiących zrywać z tradycyjnymi potrawami wielkanocnymi.
Polecam :)
Faszerowane jajka
3 pieczarki
1ł. śmietany
4 jajka
cebulka/ szczypiorek
koper świeży, posiekany
2 łyżeczki musztardy
jaja wydziobać, podsmażyć pieczarki, szczypior/ cebulę. Wymieszać z pokrojonym w kostkę jajem,
dodać koper, śmietanę i musztardę.
włożyć do skorupek, obtoczyć górę w bułce tartej i smażyć.
Uwielbiam faszerowane jajka :) Twoje wyglądają bardzo apetycznie. Na jutro już ich nie dam rady przygotować, ale mam nadzieję, że nie zapomnę i na jakąś kolację zrobię :)
OdpowiedzUsuńSmakowite :) Sama nigdy nie robiłam faszerowanych jaj, najwyżej jadłam takowe. Może kiedyś to się zmieni... Warto byłoby.
OdpowiedzUsuńmmm pycha ! chętnie wypróbuję takie jajuszka , smacznie wyglądają , idealne na wielkanocny stół ;)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt ;*
Ja już bym chyba zapomniała o tych zeszłorocznych jajach ;p
OdpowiedzUsuń